Worstenbroodjes zijn in Brabant bijna cultureel erfgoed. Je kunt ze bij elke bakker of supermarkt kopen, en bijna iedereen is ermee opgegroeid.
Op zondagochtend bij het ontbijt of als een eenvoudige maaltijd bij de soep, ze zijn veelzijdig en erg smakelijk.
Er is echter niet altijd overeenstemming over welke de lekkerste zijn. Volwassenen geven vaak de voorkeur aan die van de bakker, terwijl kinderen meestal de voorkeur geven aan de bijna allergoedkoopste, die minder smaak en vlees bevatten.
Maar mocht jij nu voor een easy peasy zelfgemaakt worstenbroodje willen gaan. Dan heb ik een recept voor je, wel lekker gekruid maar dat kun je gelang wensen aanpassen.
Al moet ik je wel waarschuwen, of het echt een worstenbroodje mag heten. Er zit namelijk wel echt meer gehakt in dan je gewend bent.
Bereiding van ongeveer 8 worstenbrood(jes)
Ingrediënten:
- 450 gram gehakt (half om half, gekruid gehakt)
- 2 eieren
- 2 pizza bodems
- 2 eetlepels ketjap
- 1 flinke theelepel paprika poeder
- 1 flinke theelepel kerrie
- 1 theelepel sambal badjak (andere sambal kan ook maar deze is wat minder zout en wat zoeter)
- Paneelmeel (als je kijkt naar het volume van het gehakt ongeveer 1/3 of 5 flinke soeplepels
Andere benodigdheden:
- Bakpapier
- Strijkkwastje
- Oven:)
Bereiding
- Kluts de 2 eitjes en houd een half ei apart
- Meng de rest van de ingrediënten en het 1,5 ei, in een schaal.
- Laat even een kwartiertje staan.
- Leg het bakpapier op de bakplaat
- Leg pizzabodems neer
- Verdeel het mengsel over de lengte van het deeg
- Rol het deeg op
- Snijd het overtollige deeg weg als dit er is.
- (Van dit deeg kun je lekker brood/kaasstengels maken door deze te kruiden met oregano, zout en geraspte kaas en in strookjes in de oven erbij te leggen. Dan heb je lekkere kaas/broodstengels)
- Snijd beide rollen in 4 gelijke stukken
- Bestrijk met het apart gehouden ei
- Bak alles op 200/220 graden tot mooi bruin (ongeveer 20 minuutjes)
Smakelijk eten!!


Reactie plaatsen
Reacties